Гарний сніданок-той, який з’їдений із задоволенням і забезпечив дитину енергією та необхідними нутрієнтами – насамперед корисними жирами та білками. Такі сніданки дають тривале насичення та не ведуть до різких перепадів глюкози та інсуліну в крові. Ідеальна ранкова комбінація для зростаючого організму – це жири, білки та повільні вуглеводи.

Що це може бути?

Каша з олією та тушкованим м’ясом

Для каші вибираємо ті крупи, які потрібно варити, а не заливати окропом: овес, кіноа, гречка, кукурудзяна. Вже відомо, що каша з вівса, що пройшов менше за етапи виробничої переробки тобто. цільнозернового, набагато корисніше звичних вівсяних пластівців. Єдиним мінусом є лише необхідність витрачати більше часу варіння. Подаємо з вершковим маслом, лляною або гарною оливковою. Доповнюємо тушкованою яловичиною, кроликом чи птахом.

Чим нагодувати дитину перед школою?

Яйця

Не глазуньою єдиною! Скрамбл, пашот, омлет з начинкою, в зім’яття чи мішечок-ідей мільйон! У компанію до яєць беремо сезонний овоч (свіжий огірок, відварений буряк, запечена кукурудза) та шматочок твердого сиру. Рецепт омлету з сиром: на одну порцію: збиваємо два яйця із сіллю та перцем. Готуємо шматочки сиру 3х5 см-3 шт. Нагріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Виливаємо в сковороду збиті яйця, підсмажуємо низ. На середину омлету викладаємо 3 скибочки сиру. Зверху на сир кладемо маленький шматочок вершкового масла|мастила|. Лопаткою повертаємо омлет із двох протилежних сторін, накриваючи сир, формуємо як би конвертик. Потім перевертаємо конвертик-омлет із сиром і смажимо ще приблизно хвилину.

Готуємо стільки порцій скільки потрібно.

Риба та овочі

Запечена з вечора риба ідеальний сніданок для всієї родини. Палтус, макрель та червона риба є джерелом корисних жирів, і чудово вживаються на тарілці з овочами, відвареними на пару, або зеленим салатом. Сир. Якщо у вас дружні стосунки з молочними продуктами, ліниві вареники та сирники стануть вашою ранковою паличкою-виручалочкою. Вибирайте необезжирений сир, а замість цукру подавайте з фруктами та пюрованими ягодами.

Чим нагодувати дитину перед школою?

Бутерброд

Але не простий, а правильний! Замість білого батона-цільнозернового хліба. А замість «лікарської» – авокадо, вершковий сир чи домашня буженина. Якщо дитина є сало, то це теж чудове джерело Омега-3-ненасичених жирних кислот.

1 thought on “Чим нагодувати дитину перед школою?

  1. Все про вагітність та виховання дітей читайте у цьому інтернет-журналі kite.od.ua.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back To Top