Імплантація зубів сьогодні стала досить популярною процедурою і, безперечно, найефективнішою для відновлення втрачених зубів. Але, незважаючи на це, пацієнти часто відчувають страх перед операцією, як перед чимось невідомим та досить травматичним. Ми зібрали для тебе 5 головних питань, які ставлять лікаря-імплантолога, щоб розвіяти твої побоювання!

Чи відчуватиму біль при імплантації?

По-перше, процедура встановлення зубного імплантату відбувається з використанням анестетиків. По-друге, у кістковій тканині немає нервових закінчень. Отже, в процесі імплантації ти не відчуватимеш нічого, крім тиску пальців стоматолога. У післяопераційному періоді лікар також призначить анальгетики для зняття неприємних відчуттів, тому навіть удома (коли вже закінчиться дія анестезії) ти не відчуватимеш сильного дискомфорту.

5 питань стоматологу, які ставлять перед встановленням імплантів

Чи потрібний загальний наркоз?

У переважній більшості випадків імплантація не потребує загального наркозу. Операція проводиться під місцевою анестезією.

Які ризики, що зубний імплантат не приживеться?

Зубна імплантація вже широко увійшла в наше життя, і у лікарів-імплантологів склалася певна статистика, яка дозволяє говорити про те, що відсоток приживлюваності імплантатів становить 98-99%! Ризик негативного результату мінімальний. Прижився імплантат, перевіряють у середньому через 3 місяці після операції методом рентгенологічного обстеження.

Як підготуватись до операції?

Перед встановленням зубних імплантатів в обов’язковому порядку проводиться санація всієї порожнини рота та видалення зубного нальоту та каміння, оскільки карієс та зубні відкладення можуть спровокувати інфекції та запальні процеси, які ускладнять процес відновлення після імплантації.

5 питань стоматологу, які ставлять перед встановленням імплантів

Як довго служать імплантати?

Очевидно, як і реальні зуби, імплантати зношуються і можуть ламатися. Але при дотриманні гігієни порожнини рота та регулярних візитах до стоматолога встановлені зубні імплантати прослужать у середньому понад 25 років. Точний термін їхньої служби залежить від виробника, способу встановлення та майстерності лікаря-імплантолога.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back To Top