Краса

Як правильно використовувати бальзам, кондиціонер і маску для волосся

Багато хто не знає, як насправді правильно застосовувати засоби для волосся. Сьогодні вибір цих б’юті-продуктів досить широкий: бальзами, кондиціонери, маски, олії, спреї – все, що потрібно для самостійного підтримки краси та здоров’я локонів. Щоб забезпечити якісний базовий догляд, досить перших трьох, але і їх треба навчитися правильно використовувати.

Бальзам для волосся

Основне призначення цього доглядає кошти – живлення і зволоження для додання локонам гладкості, наповненості і блиску. Бальзам має щільну текстуру і містить велику концентрацію активних речовин, які проникають в структуру волосся і насичують її. Тому його потрібно тримати на волоссі довше, ніж, наприклад, кондиціонер – 3-5 хвилин. Після шампуню, розкриває лусочки на поверхні волосся, бальзам закриває їх, тим самим забезпечуючи легке розчісування і блиск локонів.

Використовувати засіб необхідно після миття волосся – 3-4 рази в тиждень. Деякі фахівці вважають, що при регулярному застосуванні бальзаму, вимивати його повністю з допомогою шампуню необхідно через 2 дні після нанесення – рівно стільки він зберігає свій ефект.

Кондиціонер для волосся

Як бальзам, кондиціонер запечатує лусочки кутикули волосся після очищення шампунем. Тому засіб слід використовувати для створення гарного візуального ефекту і полегшення розчісування. Однак кондиціонер не має яскраво виражених поживних і зволожуючих властивостей.

Незважаючи на те, що деякі виробники називають свій продукт відновлює, насправді він не здатний повністю відновити пошкоджену структуру волосся, а може лише покращити їх якість на час своєї дії. Текстура кондиціонера ще більш щільна і густа, ніж у бальзаму. Використовувати засіб можна щодня. Для досягнення ефекту довго тримати його на волоссі не потрібно – достатньо 2-3 хвилин. Кондиціонер ідеально підходить людям з тонкими волоссям.

Маска для волосся

Якщо бальзам і кондиціонер можна використовувати після кожного миття волосся, то маски слід застосовувати не частіше двох разів на тиждень. Основні причини – велика концентрація поживних компонентів і глибина проникнення. Є ризик перевантажити локони, що позначиться на їх стан не кращим чином.

Маска для волосся призначена для глибокого зволоження, живлення і створення ефекту відновлення пошкоджень. Але, як ми вже говорили, регенерацію всередині волосини ні одне з доглядають коштів запустити не здатне. Тримати маску потрібно набагато довше – від 20 хвилин. Щоб посилити її вплив, можна обернути голову поліетиленом, а зверху рушником, створивши більш сприятливі умови для проникнення всередину волосся поживних речовин.

Чим відрізняються бальзам, кондиціонер і маска

Підводячи підсумки, відзначимо, що всі три засоби мають різні:

  • склади;
  • час впливу;
  • допустиму частоту використання;
  • призначення.

Для щоденного застосування можна чергувати бальзам і кондиціонер. А маски, в залежності від поточного стану волосся, робити 1-2 рази в тиждень. При цьому варто враховувати, що тримати їх необхідно довше, а значить, використовувати маски для волосся краще ввечері. Так як кондиціонер і бальзам потрібно витримувати не більше 10 хвилин, їх можна застосовувати як експрес-засоби, щоб швидко зробити волосся гладкими і слухняними.