Краса

Як доглядати за шкірою рук?

Взимку ми повинні собі подобатися нітрохи не менше, ніж влітку. Так, вже змився рівний красивий загар, не так свіжа вранці шкіра обличчя, волосся доводиться ховати під палантин або шапку, а шкіра на руках стає сухою. Ще й нігті, підводять в самий непотрібний момент! Тепер уявіть, що цілу зимову суботу або неділю ви можете присвятити догляду виключно за однією частиною свого тіла, але повноцінно. А руки нарівні з особою можуть вважатися нашою візитною карткою. Тому давайте саме їм присвячено свій день.

Зарядка

Зарядка для рук, нехай навіть трихвилинна, доставить вам масу позитивних відчуттів. Найбільш проблемна зона – плечова область. І щоб біцепс і трицепс весь час перебували в тонусі, їм потрібно дати невелику силове навантаження. Немає вдома гантелей – беремо дві будь-які пластикові пляшки, бажано 1,5–2-літрові, наповнюємо водою.

Щоб поліпшити трицепс, по черзі піднімаємо пляшки над головою і заводимо руки в зігнутому стані за голову. Для пружного біцепса підійде вправу з положення сидячи обличчям до спинки стільця. Прямі руки кладемо на спинку так, щоб пляшки у ваших долонях «дивилися» вгору, потім повільно згинаємо руки в ліктях, підтягуючи вантаж ближче до плечей, і розгинаємо.

Душ

Після енергійної міні-зарядки біжимо вмиватись та приймати душ. Можна облити руки від кисті до плеча і назад сильним струменем води. Таким чином, отримавши приємні відчуття, ви зміцните судини і серце. Для тонізації особи можна дістати кубики льоду з морозилки, а руки будуть вдячні за ароматний лосьйон або крем, у складі яких є лимон, каріте, мед або лаванда – загалом, будь-який натуральний компонент. Кошти з вазеліном або парафіном краще не використовувати.

Масаж

Далі своїм посилено попрацювали плечових м’язів можете зробити розслабляючий масаж. Кисті залишимо на вечір (нехай це не зовсім технічно вірно з точки зору повноцінного масажу), а ось плечі і передпліччя розслабимо з ранку.

Почніть з погладжування плечової зони, просуваючись до пахви і передпліччю, розімніть біцепс і трицепс. Можна застосувати щипки, легкі постукування і вібруючі руху. В ліктьовому згині гарненько помасажуйте суглоб – там дуже тонка і суха шкіра.

Раціон

Перед сніданком випийте чашку чистої води. Через 20 хвилин можна почати прийом їжі. І початком маленької коригування вашого харчування буде вживання звичайної моркви або морквяного фрешу. Там багато вітаміну А, він живить нашу шкіру і нігті.

Тому одразу ж відкладіть на обід кілька помідорів, а на полуденок – ківі або апельсин, в яких цього вітаміну предостатньо. Замість булочки з маком або тістечка краще з’їжте житній або чорний хліб з маслом і яйце, замість чашки кави буде корисніше зелений чай.

На замітку: креми з вмістом кофеїну вашим рукам восени підійдуть ідеально.

Утеплення

Якщо у вас запланована поїздка в місто або просто прогулянка з сім’єю, подбайте про утеплення рук. Зволожуючий крем і рукавички – ваші кращі друзі проти почервоніння й сухості. Після прогулянки помийте руки теплою водою з гліцериновим милом. Воно додатково зволожить шкіру і надасть їй приємну шовковистість.

Харчування

Другу частину дня можна присвятити своїм кистях і пальцях. Для того щоб не допускати дефіциту вітамінів А і В, які не дозволяють нігтям розшаровуватися і ламатися, приготуйте гідний їх краси обід. Наприклад, запечіть будь-яку жирну рибу з помідорами під сметаною з сиром, а до першого страви додайте шматочок цільнозернового хліба.

Процедури

Ближче до вечора, включивши улюблений фільм або музику, зробіть ванночку для пом’якшення кутикули і нігтьових пластин. Трохи підігрітого оливкової олії і кілька крапель лимонного соку розмішайте в будь-якій зручній ємності.

Занурте в теплу суміш руки і забудьте про них на 30 хвилин. Отриману суміш можна використовувати ще протягом півмісяця. А саму процедуру рекомендується повторювати два-три рази в тиждень.

У магазинах великий вибір вже готових масок для рук, тому можна спростити собі завдання, купивши кілька про запас. Їх наносять товстим шаром під целофанові рукавички, а через 20 хвилин змивають теплою водою і змазують пальці кремом з маслом ши або кокоса обертальними рухами, починаючи з кутикул.

Розслаблення

Після розслаблюючій олійною процедури ви можете зробити собі гарний манікюр з покриттям, а можете залишити нігті відпочивати. Вечірній масаж кистей буде завершальним акордом чудового дня, присвяченого вашим ніжним рукам.

Погладжуйте великим і вказівним пальцем поверхню кожного масажованого пальця, починаючи з кінчика і закінчуючи підставою. Потім розімніть м’які тканини пальців круговими рухами з відтягуванням. Розітріть і погладьте кожен пальчик.

Після масажу обох рук акуратно посувайте суглобом кожного пальця. Те ж саме виконайте з китицями: погладжування, розтирання тильного боку кисті і підстави долоні, а завершіть масажуванням між пальцями.

Пам’ятайте, що руки в першу чергу видають наш вік. Їх краса, доглянутість і молодість залежать від вашої любові до себе і свого тіла. Ви у себе – єдина!