Краса

Догляд за жирною шкірою обличчя

Чому шкіра стає жирною

Догляд за жирною шкірою обличчя – мабуть, самий складний, оскільки не завжди вдається швидко підібрати відповідні засоби і навчитися правильно ними користуватися. До того ж в 9 випадках з 10 косметологи ставлять знак рівності між жирною і проблемною шкірою.

Наслідки гіперактивність сальних залоз і закупорки пір:

· Чорні точки, вони ж відкриті комедони;

· закриті комедони, які виглядають як горбок на поверхні шкіри і утворюються, коли сало залягає в більш глибоких шарах шкіри;

· запалення (прищ), яке формується із-за активного розмноження бактерій в закритому комедоне.

· Ознаки, що у вас жирна шкіра обличчя

1. Ви помічаєте, що у вас величезна кількість чорних крапок, прищів і вугрів. Відсутність належного догляду провокує появу висипань на шкірі.

2. Ваша шкіра лущиться. Взимку у вас можуть навіть відходити шматочки шкіри. Не дивуйтеся, це ознака того, що ваша шкіра – жирна. Щоб з цим впоратися, зазвичай використовують пілінги і скраби.

3. Сильно широкі пори (апельсинова кірка). З-за масового забруднення пір, наявності ороговілих залишків та інтенсивної жирності розмножуються шкідливі бактерії. Найчастіше шкіра набуває жовтуватого відтінку, відбувається розширення пір і висипання вугрів.

4. У вас косметика погано тримається. Ви помічаєте, що якщо проходили цілий день з макіяжем, то під кінець у вас видно жирний блиск, течуть тіні і так далі.
Багато дівчат «замазують» це додатковим шаром пудри, що робити не можна! Це призводить до того, що пори починають збиратися ще більше, висипань стає більше, а шкіра більш чутливою.

За допомогою можна звернутися до косметолога або дерматолога, уточнити, яку косметику можна використовувати, а які ні. В крайньому разі, навіть візажисти можуть підказати вам, які доглядові кошти придбати.

5. Жирний блиск. Інтенсивна діяльність ваших сальних залоз найчастіше призводить до того, що забруднення накопичуються в порах, і через це ваше обличчя виглядає сіро і до того ж має жирний блиск на різних зонах, найчастіше це ніс, підборіддя і лоб.

Очищення жирної шкіри обличчя

Демакіяж

Для зняття макіяжу при жирній шкірі відмінно підійде . Вона легка, комфортна, не залишає на обличчі плівки і неприємних відчуттів.

Хороший варіант для зняття стійкого макіяжу – . Не бійтеся використовувати масла для очищення жирної шкіри. Вони легко розчиняють як стійкий макіяж, так і шкірне сало. При цьому гідрофільні масло легко змивається і не залишає плівки на обличчі.

Умивання

Для вмивання краще вибрати гелі. Вони очищають глибоко і ефективно. Пам’ятайте, що очищення має бути м’яким. Уникайте агресивних Парів (сульфатів і мила). Вони порушують епідермальний бар’єр і провокують зневоднення.

Пілінги

Крім якісного щоденного очищення, жирній шкірі необхідно грамотне глибоке очищення. Жирна шкіра, як правило, товста і схильна до гиперкератозу (потовщення верхнього шару шкіри). Тому грамотне відлущування особливо важливо.

Хімічні пілінги з кислотами і – кращі друзі жирної шкіри. Крім злущення відмерлих клітин, вони глибоко очищають пори зсередини і регулюють діяльність сальних залоз.

Причому мигдальна кислота м’якше саліцилової. Вона особливо підійде, якщо жирна шкіра одночасно і чутлива .

Використовуйте м’які домашні пілінги 1-2 рази в тиждень. Поєднуйте і чергуйте хімічні пілінги с . Ензими прибирають зайву жирність.

Скраби

Скраби – підходящий варіант додаткового очищення товстої жирної шкіри з гіперкератозом. При цьому користуватися скрабом потрібно акуратно і ретельно стежити за реакцією шкіри. Якщо вона почала ще сильніше бути жирним або з’явилася чутливість і почервоніння, значить скраб пере захисний бар’єр, і з ним потрібно безжально розлучитися.

Вибирайте гелеві скраби з м’якими круглими отшелушивающими частинками. Користуйтеся ними не частіше двох разів на тиждень.

Живильні маски для обличчя в домашніх умовах

Рецепт №1. Поживна маска для жирної шкіри (медова)

Для жирної шкіри ідеально підходить простий склад, приготований з 2 чайних ложок меду, 20 крапель соку лимона і 1 столової ложки маложирной сметани. Змішайте в мисці всі інгредієнти до однорідного стану, нанесіть отриману масу на обличчя. Тримайте від 20 хвилин до півгодини, після чого змийте теплою водою.

Рецепт №2. Поживна маска для сухої шкіри

Для живлення сухої шкіри в домашніх умовах візьміть інгредієнти:

  • 1 яєчний жовток,
  • 2 чайних ложки молока,
  • 1 неповна столова ложка дрібних пластівців вівсянки.

Пластівці Геркулес залийте дуже теплим молоком, залиште трохи розмокнути (10-15 хвилин). Збийте виделкою яєчний жовток і перемішайте з пластівцями. Масу нанесіть на обличчя і залиште на 20 хвилин.

Ця заспокійлива маска з глибоким проникненням в пори живить суху шкіру, позбавить від відчуття сухості і лущення, зробить її ніжною і бархатистою.

Рецепт №3. Поживна маска для нормальної шкіри

Велика помилка, що нормальна шкіра обличчя не потребує харчуванні й відході, насичення вітамінами. Поживна маска для нормальної шкіри на основі винограду м’яко і дбайливо доглядає за шкірою, заспокоює її.

Роздушіть 6-7 ягід винограду будь-якого білого сорту (в крайньому випадку можна і чорного), видалити всі кісточки і шкірку, з’єднайте виноградну масу з 1 столовою ложкою сметани. Нанесіть масу на обличчя, тримайте 20-30 хвилин, після чого змийте теплою водою. Маска настільки поживна, що дозволяє загоювати навіть роздратування на шкірі.