Краса

Лазерна епіляція vs епіляція воском: порівнюємо і вибираємо

Бажаючи прибрати небажані волосся, жінки стають все витонченішими в . Однак, не всі знають який із способів найбільш ефективний і безпечний. У цій статті ми порівняємо найбільш відомі та практичні: воскова та лазерна епіляція.

Принципи

При восковому видалення волосяного покриву, шпателем або роликом на шкіру наноситься особливий склад, який через деякий час застигає і його потім різким рухом прибирають. Волосся вириваються з коренем, однак через певний період вони виростають знову, тому що фолікули залишаються недоторканими. Якщо часто вдаватися до цього методу, то виросли в подальшому волоски стають більш тонкими і м’якими.

У другому випадку застосовується спеціальний прилад, якого впливає не пігмент волоска, при цьому фолікул руйнується, волосяний стрижень випадає і подальше зростання якщо і не зупиняється повністю, то затримується на багато років. Все залежить від особливостей організму.

Вартість

Природно, воскова епіляція варто , проте потрібно розуміти, що обробляти воском необхідно приблизно 2 рази на місяць, а після курсу лазерної процедури ви на кілька років забудете, що таке небажане волосся.

Больовий ефект

У разі видалення лазером ви можете відчувати якісь клацання, але сучасне обладнання оснащене системою охолодження, яка допоможе впоратися з неприємними відчуттями.

Другий спосіб набагато сильніше і болючіше, тому майстер часто пропонує скористатися спеціальним кремом, які трохи зніме біль. Напередодні процедури не засмагати і не застосовувати скраб, щоб уникнути пошкодження шкірного покриву.

Ефективність

Воскова очищення більше підходить у тих випадках, якщо ви хочете побачити результат тут і зараз. Віск видаляє старі волоски, робить шкіру м’якою і гладкою на пару тижнів, потім процес необхідно буде повторити.

Щоб побачити після лазерного видалення, вам потрібно буде пройти як мінімум 4 сеансу, тому що фолікули за цей час можуть з’явитися знову.

Побічні ефекти

Після впливу лазера на шкірку є ймовірність появи , загрожує алергічною реакцією, а у деяких людей вигорянням волосся до безбарвного стану, іншими словами – сивина. Після обробки воском можуть бути подразнення і пошкодження шкіри, варикозне розширення вен.

Пам’ятайте, що будь-яка процедура має свої протипоказання, тому перед початком обов’язково отримайте консультацію у фахівця.

Підіб’ємо підсумки: якщо вам потрібен швидкий результат, те очищення воском відмінно підійде, але гладкість та м’якість шкіри збережеться на короткий період. А якщо ви всерйоз вирішили позбутися небажаної «рослинності», тоді однозначно вибирайте лазерний метод. Так, доведеться трохи потерпіти і відвідати кілька сеансів, однак краса вимагає жертв, але і терпіння.