Краса

Косметолог назвала 8 небезпечних і непотрібних косметичних процедур

Збільшення губ, вакуумна чистка обличчя і ще шість процедур, які ніколи не зробила б собі – незалежний консультант в області апаратної, вікової косметології і дерматології, лікар дерматолог-косметолог кафедри дерматології та косметології РУДН. Правдивий експерт – найкращий експерт! Я не могла не поділитися з вами її думкою.

Татуаж брів

Мода на виразні брови не здає свої позиції вже який рік. І в прагненні досягти ідеальної форми деякі дівчата втрачають контроль. І якщо промальовувати брови олівцем або тінями – це одне, то зробити татуаж – зовсім інше.

«Татуювання важко видалити з шкіри. З часом пігмент може «поплисти», потьмяніти, змінити колір на фіолетовий, оранжевий або червоний. Жоден косметолог не дасть вам гарантії, що через 2-3 роки ваші брови не придбають зеленуватий відтінок. Микроблейдинг – краща альтернатива татуажу. Волоски малюються вручну, виглядають природно, з часом фарба змивається сама собою», – говорить Ксенія.

Татуаж верхньої повіки

«Недоліки цієї процедури ті ж, що і при татуаж брів. Крім того, постійні стрілки на обличчі обмежують можливості макіяжу. А якщо вони вам набриднуть? Крім того, з віком у всіх жінок спостерігається птоз – опущення тканин обличчя. Стрілки теж перемістяться і будуть виглядати неакуратно», – така думка експерта про татуаж верхньої повіки.

Вакуумна чистка обличчя

Ксенія, як професійний косметолог, вважає, що тільки комплексна чистка обличчя може бути дійсно ефективною.

«Сучасні технології і руки лікаря здатні творити чудеса. Але ультразвук або вакуум не здатні повністю очистити обличчя і запобігти появі нових запалень», – коментує косметолог.

Силіконові імплантати в зоні виличної

З віком у багатьох жінок опускаються вилиці, у відповідь на цей закономірний процес косметологи радять встановити імпланти в цю область обличчя. Хірургічна операція проводиться під місцевою або загальною анестезією. Імплантати вставляються через нижню повіку або ротову порожнину. Досить серйозна маніпуляція!

Жоден хірург не може гарантувати, як буде виглядати обличчя з імплантами через рік або два. Ксенія впевнена, що філлери є більш розумним вибором, так як вони менш небезпечні і з часом розсмоктуються.

Збільшення губ

Ксенія не проти чуттєвих і пухких губ, але тільки тоді, коли вони виглядають гарно, натурально і естетично.

Але, надивившись на дівчат з гіпертрофованими губами, експерт каже: «Завдання лікаря – переконати пацієнток в тому, що не варто втрачати зв’язок з реальністю і неадекватно сприймають власну зовнішність. Я рада, що «уточкін дзьоб», нарешті, поступово виходить з моди, і не зміну йому приходить природна чуттєва припухлість губ».

Механічна дермабразія

Ця косметологічна процедура являє собою апаратну шліфування шкіри. За допомогою неї можна згладити рельєф, вираженість шрамів і слідів постакне.

«Найбільший мінус механічної дермабразії полягає в тому, що лікарю не завжди вдається контролювати її вплив. Через це дуже часто відбувається пошкодження базального шару шкіри. Підсумок – подальше рубцювання. У сучасній косметології є набагато більш безпечні процедури, здатні позбавити пацієнта від шрамів і слідів постакне», – думка Ксенії.

Глибокий хімічний пілінг

Хімічний пілінг містить фенол – сильнодействующую кислоту. Косметологи не можуть передбачити, як вона поведе себе в тому чи іншому випадку. Фенол здатний проникати в глибокі шари шкіри аж до базального. Результатом такої процедури можуть стати великі шрами. Ксенія категорично проти глибокого хімічного пілінгу і переконана, що він повинен бути замінений процедурами, за допомогою яких лікарі можуть контролювати глибину проникнення речовин в шари шкіри.

Золоті нитки

Один з ефективних метод підтяжки обличчя – золоті нитки. Однак більшість типів ниток не розчиняються в тканинах і утримуються в тому положенні, в якому були встановлені. В результаті особа «застигає» і залишається таким протягом багатьох років. У цей період змінити зовнішність неможливо.

«При неправильному розташуванні ниток обличчя стає асиметричним. Плюс процедура може викликати запалення і нагноєння. Що би не рекламували глянцеві журнали і недобросовісні лікарі, не кожна процедура ефективна і корисна. Перш ніж приймати якесь рішення, переконайтеся, що ви добре обізнані про косметичної маніпуляції і знаєте про всі її плюси і мінуси», – закликає експерт.