Коти і кішки здатні сприймати музику не гірше за людину. Але їх органи почуттів налаштовані більш природні, природні звуки. Якби «пухнасті меломани» створили музичний гурт, вони співали б протяжні мелодійні пісні, використовуючи для музики віолончель, скрипку, гітару та запис серцебиття.

Добра класика

Невгамовні дослідники з’ясували, що котяча братія любить класичну музику. У фаворитах у котів ходять композитори Моцарт та Вівальді. Відомо ж, що класичні твори знижують рівень стресу всього живого. Пісні зі словами кішки не надто шанують, тому що не всі куплети розуміють вважають їх зайвим шумом.

А ось класика – інша справа! Тут ритми засновані на суворій математиці. Жодних вольностей, красиві та плавні переливи мелодій. Знали б Вівальді та Моцарт за життя, хто стане їх затятими шанувальниками, написали б парочку творів спеціально для чотирилапих. Якщо хочете дізнатися ще більше цікавого про котів, переходьте на портал https://domix.kiev.ua/.

Яку музику люблять коти та кішки: 6 цікавих фактів та приклади композицій

Смакові переваги

Кішки – практично люди, тільки в шубах та з хвостами. І смаки в музиці у них сильно відрізняються від особи до особи. Якісь котофеї воліють лише дитячі колискові. Інші шанують джаз. Є любителі кантрі, а також ті, хто обожнює романси.

У мережі поширені ролики, де коти підспівують господарям під гітару. Але зустрічаються і такі вихованці, яким начхати на музику з високої шафи. Не всі представники котячих здатні оцінити музичні “потуги” своїх власників.

Вимкніть це негайно!

Загалом коти і кішки люблять музику, але тільки ту, яку не можна назвати хеві-металом. Нехай вибачать вихованців любителі року, але рок, а також його похідні, здаються кішкам какофонією. Електронна та танцювальна музика теж входить до списку котячих антипатій.

Надчутливі створіння взагалі не люблять надто гучні, швидкі та різкі звуки. Коли ставите мелодію спеціально для кота, зменшуйте гучність, у нього і так чудовий слух. Вихованець почує все без ваших посилень.

Народний фольклор

В інтернеті ходять байки про те, що місце народження кішки чи її предків впливає на музичні уподобання. Нібито норвезькі лісові коти люблять скандинавський фольклор, а британці люблять англійські, ірландські та шотландські мотиви.

Перевірити теорію можна лише під час експерименту. Якщо ви є володарем рідкісної породи, увімкніть котофею звуки з «Батьківщини». Можливо, байка знайде підтвердження і гени візьмуть гору.

Яку музику люблять коти та кішки: 6 цікавих фактів та приклади композицій

Вплив музики

Кожна тварина має унікальний характер. З цієї причини і музика на всіх котячих особин дуже впливає. Хтось швидко засинає під котячі мелодії, інші, навпаки, починають поводитися активно. Більшість кішок завмирає, коли їхні пухнасті вуха вловлюють щось мелодійне та приємне.

Серед спокійної музики є дивний та ритмічний виняток: з якоїсь невідомої причини деякі котофеї люблять пісеньки з дитячих мультфільмів. Найімовірніше, їм простіше сприймати такі легкі композиції. І варто ще раз згадати, що інтелект дорослого кота перебуває на рівні розвитку трирічної дитини.

Ритми для котів

Композитор Девід Тейє та зоопсихолог Чарльз Сноудон створили музику, яку розуміють та люблять кішки. Вона заснована на частоті муркотіння та биття котячого серця. У композиції додано віолончель.

Вусаті пустуни люблять повільні ритми, що нагадують звук дощу, шелест листя та інші природні ноти. Швидку, гучну та хаотичну музику коти сприймають насилу, і, як правило, не схвалюють!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back To Top