Показання: невралгія шкірної гіллини стегнового нерва внаслідок дистрофічних процесів у поперековому відділі хребетного стовпа (остеохондроз, спондилоартроз та ін.); невралгія шкірної гілки стегнового нерва внаслідок інфекцій та інтоксикацій; невралгія шкірної гілки стегнового нерва, зумовлена порушенням обміну речовин. Які ліки найефективніші при лікуванні невралгії дізнаєтесь за посиланням https://priora.com.ua/yaki-liki-najefektivnishi-pri-likuvanni-nevralgiї/.

План масажу: вплив на паравертебральні зони поперекових та нижньогрудних спинномозкових сегментів (L4-L1, D12-D11). Масаж гребенів здухвинних кісток, реберних дуг, сідничного бугра та кульшового суглоба. Масаж хворої ноги: широкими штрихами масажують гомілку та суглоби. Масаж передньозовнішньої поверхні стегна. Масаж зон гіперестезії. Положення хворого: лежачи.

Масаж при невралгії шкірної гіллини стегнового нерва

Методика

Масаж паравертебральних зон від нижчих сегментів до вищележачих (L4-D11): глибоке площинне погладжування; розтирання ліктьовим краєм долоні, пиляння, штрихування, перетинання, поздовжнє та поперечне розминання, зрушення; вібраційне погладжування, поплескування, биття, рубання.

Масаж сідничних м’язів: глибоке погладжування; розтирання (штрихування, пиляння, перетинання); розминання (подовжнє, поперечне, зрушення та ін); вібрація (поплескування, рубання, струс).

Погладжування та розтирання реберних дуг та гребенів клубових кісток, областей сідничних пагорбів та кульшових суглобів.

Масаж хворої ноги: погладжування, розтирання та розминання стопи, гомілки; погладжування та розтирання гомілковостопного та колінного суглобів; погладжування та розминання м’язів стегна.

Масаж передньозовнішньої поверхні хворої ноги та зон гіперестезії: площинне та охоплююче поверхневе та глибоке погладжування; вібраційне погладжування; розтирання кінцями пальців та ліктьовим краєм долоні зигзагоподібно та спіралеподібно, штрихування, пиляння, перетинання; безперервна вібрація долонею, рубання, стьобання.

Тривалість процедури: 10-15 хв. Курс лікування 10-12 процедур через день.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back To Top